Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/volontar/Årets_Djurrättare_2024_2
08 April 2024

Louise Persson är Årets Djurrättare 2024!

Årets Djurrättare är ett pris som delas ut till en volontär som gör en strålande insats för djuren. En person som speglar Djurens Rätts värdeord: medkänsla, engagemang, professionalism och
stor kunskap.
 

 

Årets Djurrättare 2024 är outreach- och kampanjvolontären
Louise Persson.

– Jag blev väldigt förvånad när jag fick veta att jag vunnit, eftersom det finns så många duktiga volontärer inom Djurens Rätt som lika väl kunde fått priset. Men jag blev såklart väldigt glad, det var en fin bekräftelse på att mitt engagemang gör skillnad och dessutom så snälla ord i motiveringen, säger Louise Persson.

Kampen för djurs rättigheter kan ibland kännas tung och dyster, men Louise finner motivation i att tänka på de många tidigare samhällsförändringar som har ansetts radikala och omöjliga, för att sedan bli verklighet.

– Jag blir också motiverad av att hänga med andra volontärer som delar min vision, förbipasserande som ropar hejarop vid protester, och av givande samtal med besökare på utåtriktade event, berättar Louise.

Hon tycker att det roligast med att vara volontär är att tillsammans med andra djurvänner jobba mot ett gemensamt mål. Louise är engagerad i flera av Djurens Rätts volontärprogram, bland annat som kampanjvolontär
och outreachvolontär. 

– Det är en perfekt kombination! Som outreachvolontär pratar vi med besökare på olika evenemang som festivaler eller Bokmässan. Vi informerar om aktuella kampanjer och inspirerar fler till att välja vego.

Som kampanjvolontär är jag med i ett grymt team som arbetar för att få företag, myndigheter eller kommuner att anta mer djurvänliga policys, genom att skicka mail, kommentera på sociala medier eller delta i protester. Exempelvis Lidl-protesterna som genomförts på många platser i Sverige, berättar Louise

Vill du också engagera dig för djuren?

Bli volontär!

Motivering för Årets Djurrättare 2024

Priset Årets Djurrättare går till en volontär som är en stabil byggsten i arbetet för djuren. Det är personer som den här volontären som gör att vårt arbete gått framåt, årtionde efter årtionde, från 1882 fram till våra dagar.

Som kampanjvolontär har personen ambitiöst och hängivet gjort uppdrag på löpande band varje vecka. Dessutom är personen alltid snabb på att haka på specialuppdrag och fortsätta att göra mer för djuren. Personens engagemang är inspirerande, sporrande och tonsättande för volontärsskap!

På protester och outreachevents briljerar personen med ett gott humör, punktlighet och ett hjälpsamt sätt gentemot nya volontärer. Personens närvaro håller samman gruppen och gör att vi orkar lite till. Personen deltar även i den årliga rankingen av Sveriges vegovänligaste matkedja och har gjort välbehövliga punktinsatser på kontoret i Göteborg.

Kort sagt är personen mångsidig, motiverad och ihärdig. 

Djurens Rätt har mycket att tacka Louise Persson för och det är därför som Louise utses till Årets Djurrättare 2024!

Hannah My Falk

Hannah My Falk

Volontärsamordnare
Dela: