Djurens Rätt
27 May 2018

Lundabon Hannah vinner ungdomspris för sitt djurrättsengagemang

Besöker du Stadsparken i Lund kan du numera se skyltar som uppmanar besökarna att inte mata fåglarna med bröd då det inte är bra för djuren. Skylten sitter där mycket tack vare Hannah som genom sitt engagemang i Djurens Rätt Lund gjort flera insatser för att göra kommunen mer djurvänlig.

En märkbart rörd Hannah fick ta emot priset på scen under rikskonferensen och sa att det nästan kändes som att vinna en Oscar.

­– Detta fyller mig med den styrka och beslutsamhet som behövs för att fortsätta att göra skillnad och driva utveckling framåt för djuren. Jag vill tacka alla andra som engagerar sig för djuren, att skapa ett mer djurvänligt samhälle är en förändring som vi driver många tillsammans, säger Hannah Blücher.

Eldflugan är ett Djurens Rätts aktivistpris för unga djurvänneroch medlemmar i Djurens Rättfrån 14 tom 25 år. Priset tilldelas någon som uppvisar ett glödande engagemang för djuren och som utstrålar den kraft och energi som behövs för att göra skillnad.

– Vi vill uppmuntra unga att engagera sig för att driva igenom förändring och att andra unga ska se att de kan påverka sin kommun. Hannah har drivit lokalpolitiska frågor i Lund och visat att det går att göra skillnad för djuren, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Motiveringen till Eldflugan 2018

"Årets pris tilldelas en av Djurens Rätts starkast lysande aktivister, nämligen 20-åriga Hannah Blücher från Lund! Hannah är en eldfluga i sin rätta bemärkelse, hon utstrålar ett engagemang och en drivkraft som på riktigt gör skillnad. Med stor kunskap har hon drivit flera frågor som förbättrat situationen för djur i Lunds kommun, som exempelvis påskpynt fritt från fjädrar och att Stadsparken har fått skyltar om att en inte ska mata fåglarna med bröd. Hannah fortsätter ständigt att kämpa och ger mycket av sin tid och energi till lokalavdelningen i Lund och organisationen i helhet."

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: