Djurens Rätt
11 December 2018

Marriott International blir buräggsfria

Efter att Open Wing Alliance i början av december inledde påtryckningar mot Marriott International tog det endast 48 timmar innan hotellkedjan gick ut med sin heltäckande buräggsfria policy. Samtliga av kedjans 6 700 hotell världen över påverkas av beslutet som innefattar hela ägg, skalägg, flytande ägg och andra äggprodukter.

– Det här är oerhört goda nyheter! Open Wing Alliance har än en gång visat vad vi tillsammans kan åstadkomma för djuren! För några veckor sedan var det Starbucks och nu Marriott. Dessa beslut kommer göra skillnad för väldigt många hönor, säger Nathalie Söderström ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Också från flera andra företag kommer goda nyheter gällande de hönor som sitter i burar. Under hösten har Djurens Rätt kunnat meddela att t.ex. Scandic Hotels, Fria Bröd och Orkla Foods Sverige beslutat sig för att ta bort ägg som kommer från hönor i bur.

– Det visar att företagen både tar hänsyn till djuren och lyssnar på sina konsumenter som tydligt säger nej till burhållning av hönor, fortsätter Nathalie Söderström.

Djurens Rätt hoppas kunna dela med sig av fler positiva nyheter för hönorna inom kort.

Trots en stark opinion, samt fler och fler företag som tar ställning för hönorna, hålls fortfarande ca. en miljon hönor i Sverige sina korta liv i burar. De lever på ett gallergolv på en yta lika liten som en iPad. Takhöjden är mellan 20-45 cm och buren tar bort alla möjligheter för djuren att utföra sitt naturliga beteende.

Linn Bleckert

Linn Bleckert

Kampanjansvarig
Dela: