Djurens Rätt
06 September 2018

Minkarna gavs en plats i torsdagens partiledardebatt

Djuren får sällan utrymme i partiledardebatter, trots att det är en viktig fråga för nästan varannan väljare. Därför var det glädjande att det togs upp under TV4:s tv-sända partiledardebatt under torsdagen.

I den första av flera dueller under kvällen ställdes Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och ämnet som skulle diskuteras var "Djur och natur".

Gustav Fridolin ställde i duellen tre frågor kopplade till djur och natur, och den andra handlade om Sveriges pälsdjursfarmer.

Fridolin gjorde det tydligt att Miljöpartiet vill att Sverige blir det elfte landet i Europa som förbjuder pälsdjursfarmning, och frågade hur Kristdemokraterna kunde försvara det faktum att "varje år spärras en miljon minkar in i gallerburar i Sverige".

Ebba Busch Thor svarade med att säga att hon var beredd att diskutera ytterligare begränsningar av Sveriges pälsdjursfarmning med Fridolin (men bytte därefter ämne och frågade varför Miljöpartiet driver en politik som skrämmer svenska bönder genom att bland annat kritisera köttnormen).

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: