Djurens Rätt
21 September 2016

Mobiloperatören Vimla skänker överskott till Djurens Rätt – skapar skolprojekt

I ett första skede får Sveriges elever i låg- och mellanstadiet möjlighet att ta del av Djurens Rätts barntidning Rädda Djuren. Syftet är att visa på vikten av att bry sig om djur och att aldrig använda våld, vare sig mot djur eller människor.

– Djurens Rätts barnklubb, Rädda Djuren-klubben, ger yngre djurvänner en möjlighet att lära sig mer om djur och att göra skillnad för djuren - att bli djurhjältar. Tack vare pengarna från Vimla kommer vi kunna sprida Rädda Djuren-klubben till skolan och fler barn och ungdomar. Det tycker vi är viktigt för att skapa en djurvänligare framtid där det är coolt att bry sig om djur, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

– Skolan, eleverna och lärarna behöver all hjälp de kan få idag. Det känns grymt att Vimla nu kan bidra till Djurens Rätts nya skolprojekt som ska öka kunskapen bland barn och unga om djurens rättigheter, säger Johan Littorin, Affärsansvarig på Vimla.

Vimla vill med sin nya, långsiktiga satsning på välgörande ändamål förmedla att man inte bara får bra villkor och priser med deras tjänster. Man erbjuds även som användare att vara med och göra världen lite bättre. Grundidén är att Vimla delar med sig av vinsten till ett par organisationer som arbetar för en bättre värld. Vart pengarna går bestäms av Vimlas medlemmar och besökare genom röstning på hemsidan vimla.se. Förutom Djurens Rätt var också Mind och RFSL nominerade den här omgången. Inom kort startar nästa omröstning med ett nytt belopp och tre nya organisationer.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: