Djurens Rätt
30 November 2015

Nelly fortfarande pälsfri

- Pälsfria listan är ett instrument för att skapa en pälsfri handel och det är tydligt att arbetet kring detta har effekt, nu är över 130 företag anslutna bara i Sverige, säger Benny Andersson, verksamhetschef för Djurens Rätt.

Hollies har visat att de kan svara upp mot de ändrade önskemålen och den naturliga utvecklingen är självklar att helt sluta med päls.

Richard Woodbridge på Nelly.com kommenterar: "Sedan vi valde att sluta helt med päls har vi ställt krav på ett antal leverantörer att ta fram ett pälsfritt alternativ för oss, i annat fall slutar vi naturligtvis att sälja dem. Hollies är ett sådan leverantör som har valt att ta fram ett alternativ för oss så att vi kan fortsätta sälja dem. Så informationen vi anger på webbsidan (att det är fuskpäls) är korrekt".

Djurens Rätts mål är att fortsätta att ha en dialog med klädbranschen om päls och andra djurmaterial. Du kan hjälpa oss i det arbetet genom att stödja oss som månadsgivare. Allt Djurens Rätts arbete baseras på frivilliga gåvor, så ditt stöd gör skillnad! 

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: