Djurens Rätt
19 November 2014

Norska försvaret inför köttfria måndagar

Det norska försvaret serverar 35 000 måltider varje dag skriver tidningen Aftenposten, och köttfria måndagar kommer att innebära att efterfrågan på kött minskar med 150 ton.

- Försvaret ska spegla samhället i stort. Och vi ser en stadigt ökande medvetenhet kring miljövänlig mat. Köttfria dagar är en sak vi kan göra för miljön. Men vi baserar också beslutet på offentliga kostråd som säger att vi bör äta mindre kött på för vår hälsas skull, säger örlogskapten Pål H. Stenberg vid det norska försvaretslogistikorganisation till Aftenposten.

Försvarets kökschefer ska få utbildning i att tillaga vegomat, men kökschefen Sissel Midthun säger till tidningen att hon är säker på att köttfria måndagar kommer att bli en väldigt positiv upplevelse för alla.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: