Djurens Rätt
11 February 2019

Nu är pälsdjursfarmning förbjudet i Tjeckien!

Här kan du läsa våra tidigare texter om förbudet mot pälsdjursuppfödning Tjeckien:

– Detta är första gången som riktig förändring för djuren har uppnåtts [i Tjeckien], säger Marek Voršilka från den tjeckiska djurrättsorganisationen OBRAZ – Obránci zvířat till tidningen Expats.cz.

I Europa finns sedan tidigare förbud mot pälsdjursfarmning i Storbritannien (från år 2000), Österrike (2004), Makedonien (2014), Slovenien (2016), Kroatien (2018), Luxemburg (2018), Serbien (2019), Belgien (2023), Nederländerna (2024) och Bosnien-Hercegovina (2029).

I Norge togs under 2018 ett första steg mot ett förbud mot pälsdjursfarmning, som i så fall skulle börja gälla 2024. Politiska förslag om att förbjuda pälsdjursfarmning finns också i Polen, Irland, Litauen och Estland.

– Det är glädjande att allt fler länder tar beslut om att förbjuda djurplågeriet på pälsdjursfarmerna, där djuren hålls i gallerburar och inte får utlopp för sitt naturliga beteende. Men det är beklämmande att Sverige inte är ett av dessa länder. Vi hamnar på efterkälken när det gäller djurskydd, säger Linn Bleckert, kampanjsamordnare på Djurens Rätt.

Tycker du att det är dags också för Sverige att förbjuda pälsdjursfarmerna? Skriv under uppropet Pälslöftet idag!

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: