Djurens Rätt
14 April 2019

Ny djurplågeriskandal - kycklingar skållades levande

Veterinärer vid Livsmedelsverket larmade redan i början av 2018 om att omkring 1 800 kycklingar varje dag skadas vid transporter till Guldfågelns slakteri och kom till slakteriet med  brutna vingar och andra skador. I mars anmälde Djurens Rätt slakteriet för brott mot djurskyddslagen.

Och idag rapporterar SVT att kycklingar har skållats levande på slakteriet vid minst fyra tillfällen under 2018, något som veterinärer bedömer har utsatt kycklingarna för ett oerhört lidande. För detta har nu också länsstyrelsen anmält Guldfågeln för brott mot djurskyddslagen.

Djurens Rätt skrev om de skållade kycklingarna på sin Facebooksida under söndagsförmiddagen och redan har mer än 700 kommenterar kommit in. Många av dem  frågar var gränsen går för hur många larmrapporterar om djurplågeri som myndigheter och konsumenter kan acceptera innan något förändras.

"Det är så många anmärkningar mot hur detta företag hanterar djuren, att en stängning vore befogad" skriver en person på Facebook, "Inte första gången man hör om Guldfågelns fruktansvärda djurplågeri" skriver en annan och "Vi konsumenter som säger oss vara djurvänner, SLUTA KÖP KYCKLINGAR!" skriver en tredje.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: