Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Heartless_Hospitality_Banner-3840x1400px
05 March 2024

Ny kampanj mot hotellkedjan Hilton

Den globala hotellkedjan Hilton Hotels antog en buräggsfri policy för flera år sedan. Att anta en policy är ytterst viktigt, men det är ännu viktigare att göra reell förändring genom att vara transparenta och rapportera hur utfasningsarbetet går. Trots detta saknas rapportering kring hur långt Hilton har kommit i omställningen. Djurens Rätt inleder därför en global kampanj med syfte att Hilton ska börja ta sitt ansvar. 

Hilton antog en buräggsfri policy år 2019, vilket är ett positivt beslut för hönorna, men på grund av stora brister i rapporteringen är det svårt att bedöma om företaget faktiskt håller sitt löfte gentemot djuren. Hiltons rapportering kring hur det går med utfasningen av ägg från hönor som hålls i burar omfattar inte hela den globala verksamheten.  

Djurens Rätt arbetar för att förbättra situationen för hönorna, bland annat genom att uppmana företag att säga nej till burhållning av hönor. När ett företag har antagit en buräggsfri policy följer Djurens Rätt upp om denna efterlevs och att företaget rapporterar om hur arbetet går. Här brister Hilton, vilket gör att Djurens Rätt nu inleder en informationssatsning om detta. 

–  Över 2500 företag världen över har valt att säga nej till burhållning av hönor. För företag med en längre omställningsperiod är det av stor vikt att de är tydliga med var i processen de är gentemot sina kunder – något som Hilton tyvärr har misslyckats med, säger Coral Ricote Lajusticia, kampanjchef för Djurens Rätt.  

Djurens Rätt uppmanar Hilton att börja rapportera sina framsteg. Vi upplyser konsumenter om att Hilton inte visar huruvida de uppfyller sina löften gentemot djuren - vilket innebär att fasa ut ägg från hönor som lever sina liv instängda i burar. 

 

Så arbetar Djurens Rätt för hönorna:  

  • Informerar allmänheten om situationen för hönorna i de svenska äggfabrikerna, som i kampanjen Släpp burarna.   

  • Driver sedan flera år tillbaka ett omfattande företagsarbete för att fler företag ska göra burhållning av hönor till historia, i Sverige och globalt. 

  • Sätter press på politiker och myndigheter att förändra lagarna som påverkar hönor och tuppkycklingar, som med medborgarinitiativet End the Cage Age.  

  • Driver inspirationssajten Välj Vego som ska göra det lättare för fler att välja bort ägg från tallriken.  

Agera

Bli en blixt för djuren!

Djurens Rätts blixtar är digitala volontärer som gör aktioner för djuren online. Genom att vi blir fler kan vi göra ännu större skillnad för djuren tillsammans! 

Anmäl dig som blixt
Cissi Krantz

Cissi Krantz

Kampanjkoordinator
Dela: