Djurens Rätt
09 January 2019

Nya segrar för hönorna - fler företag tar ställning

Efter att Djurens Rätt tillsammans med koalitionen Open Wing Alliance hört av sig till Autogrill/HSM släpper de nu sin buräggsfria policy som säkerställer en verksamhet fri från ägg som kommer från hönor i bur i hela Europa till 2025.

– Open Wing Alliance visar återigen vad vi kan göra tillsammans för djuren! På bara några månader har vi fått Starbucks, Marriott International och nu Autogrill/HSM Host att slopa buräggen. Djur i bur är verkligen inte något som hör till framtiden, säger Nathalie Söderström ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Autogrill/HSM Host är Italiens största restaurangkedja och finns representerade i 31 länder. Deras fokus är att driva restauranger och kaféer på olika flygplatser, i Sverige finns de representerade på Arlanda och Skavsta.

Ytterligare en positiv nyhet för hönorna är att Frantzén Group endast använder sig av ekologiska ägg. Frantzén Group äger flera fina restauranger i Stockholmsområdet, bland annat The Flying Elk, Zen och Nordiska Kantinen. De blev under 2018 belönade med tre Michelinstjärnor och dessutom valda till Årets bästa restaurangupplevelse.

– Det är extra roligt att Frantzén Group även använder sig av ekologiska ägg på sina restauranger i Singapore och i Hongkong. Förhoppningsvis kan detta hjälpa fler företag att ta samma beslut, säger Nathalie Söderström.

Djurens Rätt hoppas på att kunna dela fler positiva nyheter för hönorna inom kort.

Linn Bleckert

Linn Bleckert

Kampanjansvarig
Dela: