Djurens Rätt
25 October 2012

Nya skräckbilder från norsk pälsdjursfarmning

År 2002 ställde sig [det norska] stortinget bakom krav på pälsdjursnäringen, och sade åt dem att uppnå väsentliga förbättringar för att undvika en nedläggning. Tio år senare lever djuren under samma ovärdiga förhållanden. Vi förväntar oss nu att regeringen inleder avvecklingen av pälsdjursnäringen, säger Per Arne Tøllefsen från Nettverk for dyrs frihet, om de nya bilderna.

De nya bilderna har spelats in av Dyrebeskyttelsen Norge och Nettverk for dyrs frihet under sommaren och hösten på 24 norska pälsfarmer. Det är fjärde gången en likande dokumentation sker av norska pälsfarmer. Tusentals bilder och många timmars filmmaterial kan visa upp en verklighet där minkar och rävar utsätts för lidande på norska pälsfarmer. Efter tio år har näringen misslyckats i sina försök att åstadkomma förbättringar.

Under dokumentationen av pälsfarmerna blev skadade och lidande djur upptäckta på samtliga pälsfarm. På en farm hittades ett ruttnande lik från en räv, samtidigt som ungarna fortfarande hölls i samma bur.

Mer information om bilderna:NRK:s rapportering: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8364547

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: