Djurens Rätt
17 February 2014

Nytt samarbete räddar hemlösa katter i Stockholm

Föreningen Rädda katterna har inlett ett samarbete med Djurens Rätt. Samarbetet handlar om att rädda hemlösa katter i Stockholmsområdet.

Samarbetet har blivit möjligt tack vare pengar som testamenterats till Djurens Rätt. I testamentet framgår tydligt till vad pengagåvan ska användas till.

Föreningen Rädda katterna vill fånga in samtliga hemlösa katter i Nackareservatet och i Järva koloniområde. Katterna kommer att kastreras, ID-märkas, besiktigas och vaccineras. Eftersom det inte finns någon lösning för omhändertagande av alla katterna på en gång, har kattkolonierna fått kojor som skydd för väder och vind och matstationer som också är skyddade. Föreningen har kontakt med matare som bor i området och som ser till  och matar katterna till dess samtliga kan komma in på katthem.

I januari hade 16 katter fångats in från Järva koloniområde, men det finns fortfarande ett dussintal hemlösa katter.  Tre katter hade samtidigt fångats in från Nackareservatet, där det finns ytterligare cirka 16 hemlösa katter. Samtliga dessa 19 infångade katter är omhändertagna på olika katthem och väntar på att få föralltidhem.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: