Djurens Rätt
25 October 2018

Olympiska medaljörer lanserar Vego i världsklass

Charlotte Kalla, längdskidor, Hanna Öberg, skidskytte, André Myhrer, alpint, Max Salminen, segling och Peder Fredricson, ridsport, är de fem svenska världsidrottare och olympiska medaljörer som blir ambassadörer för projektet Vego i världsklass.

Målet är att ta fram och servera hållbar, näringsberäknad vegetarisk mat till högpresterande idrottare, och med det utmana fördomar och myter om vegetarisk mat och utveckla det vegetariska köket så att det blir ett alternativ för fler.

– Om våra främsta elitidrottare klarar detta så kan alla välja en mer hållbar kosthållning, säger Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), som tillsammans med Världsnaturfonden (WWF) står bakom projektet.

En stor del i Vego i världsklass är att utveckla det vegetariska köket för en målgrupp med extremt höga krav på näringsinnehållet. Till det tar projektet hjälp av Gustav Johansson från bloggen Jävligt Gott som kommer ta fram recept som är specialanpassade för elitidrottare. SOK ska servera vegetarisk mat till svenska toppidrottare med hjälp av egna kockar på träningsläger och tävlingar under totalt 300 dagar de kommande fyra åren.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: