Djurens Rätt
05 September 2018

Orkla Foods Sverige är nu buräggsfria!

Orkla Foods Sverige, som varje år omsätter omkring 7 miljarder kronor,visar att de tydligt möter upp konsumenternas önskemål: att djur inte ska sitta i burar.

- Vi är väldigt glada över det här beslutet! Det kommer utan tvekan att göra skillnad för väldigt många hönor samtidigt som det sänder tydliga signaler till andra företag som inte har tagit samma beslut, säger Sara Aall Campbell som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt.

Många tror att burhållning av hönor är förbjudet i Sverige men faktum är att mer än en miljon hönor sitter instängda i burar bara här i landet. Dessa hönor värper ungefär 500 miljoner ägg varje år och spenderar sitt korta liv på en yta som inte är större än ett A4-papper - eller en Ipad för den som vill dra den parallellen. I takt med att fler och fler företag tar liknande beslut som Orkla Foods Sverige så hoppas Djurens Rätt på att hönor i bur snart är ett minne blott! För att läsa mer om hur olika företag ligger till i frågan, kika på Djurens Rätts kartläggning Äggläget.

Nathalie Söderström

Nathalie Söderström

Ansvarig för företagsrelationer
Dela: