Djurens Rätt
20 February 2013

Ormar dödas för sitt skinn

Världen över dödas miljontals ormar för att deras skinn ska användas till skor, handväskor, bälten och liknande produkter.

Torsdagen den 21 februari medverkade Djurens Rätts Cecilia Mille i SVT:s Gomorron Sverige för att diskutera filmen som visar hur ormar och varaner flås ofta levande för sitt skinn.

Kor, grisar, getter, får och hästar är de djurslag som oftast används för skinnprodukter, men även skinn från krokodiler, strutsar, ormar och kängurur används till produkter som skor och bälten. Skinnprodukterna är mycket sällan märkta, och i praktiken är det omöjligt att veta från vilket djur och varifrån skinnet kommer.

Det är inte första gången Djurens Rätt nås av rapporter om djur som flås levande. Oftast handlar det om mårdhundar och andra djur som föds upp för päls. Det enda säkra sättet att säga nej till det djurplågeri som skinn- och pälsprodukter innebär är att bli en djurvänlig konsument. Djur är inte våra att klä oss i, djur är inte accessoarer. Köp inte produkter som kommer från djur.

Lär dig mer om skinnindustrin under Våra frågor.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: