Djurens Rätt
13 October 2021

Över en miljon EU-medborgare vill förbjuda vilda djur på cirkus

Då det inte ligger i djurens intresse att varken transporteras eller utföra konster lever vilda djur på cirkus ett liv i misär. Eftersom en cirkus verksamhet bygger på att befinna sig på resande fot räcker det inte med ett nationellt förbud och därför har Djurens Rätt, tillsammans med ett 70-tal organisationer, drivit ett gemensamt upprop med målet att få igenom ett EU-omfattande förbud för vilda djur på cirkus.

Engagemanget kring uppropet har varit stort och tusentals interaktioner har gjorts i Djurens Rätts sociala kanaler. När uppropet avslutades tidigare idag hade över en miljon personer skrivit på för att ett förbud ska införas inom hela EU, varav Djurens Rätt samlat in 37 000 underskrifter i Sverige. 

– Jag är glad men inte förvånad över det stora engagemanget kring uppropet. Vilda djur är inte till för vår underhållning vilket en stor del av EU-medborgarna är eniga om. Det är på tiden att EU förbjuder det förlegade utnyttjandet av vilda djur på cirkus en gång för alla, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Linn Åkesson

Linn Åkesson

Kommunikationschef
Dela: