Djurens Rätt
29 October 2014

Pälsdjursfarmning förbjuds i São Paulo

Lagen syftar till att skydda djur som kaniner, rävar, minkar, grävlingar, sälar, prärievargar, ekorrar och särskilt chinchillor - djur som har fötts upp i större antal i Brasilien. Den nya lagen föreskriver böter på ungefär 30 000 svenska kronor per djur som i framtiden föds upp olagligt, och gäller endast i just deltstaten São Paulo.

Vid upprepat brott kommer bötessumman fördubblas. Reglerna kommer att trädda i kraft snarast, sade guvernören Alckimin i ett uttalande. Nyheten offentliggjordes i Brasilien i förra veckan.

Nyheten bejublades av djurrätts- och djurskyddsorganisationer och givetvis av den politiker som lagt fram förslaget, Feliciano Filho. Feliciano som själv är aktiv inom djurrättsrörelsen skrev följande på sin Facebooksida:

"Jag vill tacka och gratulera guvernören Geraldo Alckmin för sin medkänsla och för att han har förstått samhällets önskan om att slippa se försvarslösa djur lida på grund av människors fåfänga och ekonomiska intressen. Jag vill också tacka alla de människor som stöttat mig under hela den här perioden av kamp och hårt arbete, och till de som skrivit till guvernören i frågan. Vi har lyckats få igenom ett projekt som befriar våra små vänner, de som inte kan försvara sig själva, som inte har en egen röst."

Bethania Malmberg

Bethania Malmberg

Politisk samordnare
Dela: