Djurens Rätt
23 July 2018

Pälsdjursfarmning och tvångsmatning för gåslever förbjuds i Flandern

Förbudet i Flandern innebär att hela Belgien nu förbjudit uppfödning av djur för sin päls. Pälsdjursfarmer har tidigare förbjudits i Belgiens två andra regioner Vallonien och Bryssel.

Initiativet till förbudet kommer från den flanderska djurskyddsministern Ben Weyts och beslutet träder i kraft senast den 1 december 2023.

Äntligen! Efter över tjugo år av kampanjarbete har vi nått vårt mål! säger Michel Vandenbosch, ordförande för den belgiska djurrättsorganisationen GAIA.

Djurens Rätt har tidigare varit i kontakt med Belgiens ambassadör i Sverige med en uppmaning att införa ett förbud mot pälsdjursfarmning så snart som möjligt.

Den flamländska regeringen har beslutat att erbjuda ekonomisk ersättning till de 17 pälsdjursuppfödare som finns kvar i regionen. Ju tidigare de avslutar sin verksamhet (innan beslutet träder i kraft) desto högre belopp kommer de att kunna erhålla.

 Ju förr desto bättre tycker vi, säger Michel Vandenbosch.

Att ännu ett land tagit ett stort steg bort från pälsdjursfarmning gör det än mer aktuellt för Sverige att göra samma sak.

Hjälp Djurens Rätt att förbjuda pälsdjursfarmning genom att skriva ett pälslöfte

Moa Ranum

Moa Ranum

Insamlingschef
Dela: