Djurens Rätt
29 January 2014

Pälsuppfödning kan försvinna efter valet

Att djur ska hållas i bur enbart för sin päls är något som 70 % av svenskarna länge har varit emot. Trots det dröjer ett förbud. Men kan valet 2014 vara startskottet för ett Sverige utan pälsdjursfarmning?  Landets Fria skriver idag; "Både Miljö- och Vänsterpartiet vill förbjuda pälsdjursuppfödningarna medan Socialdemokraterna inte vill ha ett näringsförbud, men däremot stärka djurskyddslagen. Vilket skulle få konsekvensen att pälsuppfödningarna så som de ser ut i dag inte längre skulle få finnas kvar."

Det handlar om att införa ett tillägg till djurskyddslagens fjärde paragraf. Detta skulle specificera att minkarna behöver ges rätten att röra sig, klättra, simma och bygga bon för att få utlopp för sina naturliga beteenden. Detta är ett gammalt förslag som Djurens Rätt skrivit om flera gånger tidigare. Läs hela artikeln på: http://www.landetsfria.se/artikel/113244

Att pälsdjursfarmningen ska upphöra är också målet i Djurens Rätts rikstäckande pälskampanj som drivs fram till valet 2014. - Trenden i Europa är att allt fler länder förbjuder pälsdjursfarmning, det är dags för Sverige att ta ställning och bli ytterligare ett av föregångsländerna i den här frågan säger Camilla Bergvall, ansvarig för pälsfrågor på Djurens Rätt. Läs mer om kampanjen och ta del av tidigare nyheter i ämnet på www.djurensratt.se/mink.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: