Djurens Rätt
28 February 2023

Peppa fler barn att starta miniklubbar tillsammans

Starta miniklubb i Rädda Djuren-klubben, varför då?

Rädda Djuren-klubben är en stor klubb som rymmer många små klubbar. När ni har en miniklubb är det lättare att genomföra roliga idéer och projekt eftersom ni kan få tips och spännande uppdrag att göra för djuren tillsammans med Rädda Djuren-klubben. Det är roligare att göra saker ihop med andra som vill engagera sig för djuren!

Bra att veta och förstå om miniklubbar i Rädda Djuren-klubben

🐰 En miniklubb är en grupp djurvänner som gör någonting tillsammans. Det gemensamma för alla miniklubbar i Rädda Djuren-klubben är att vi kämpar för djurs rättigheter.

 

🐶 Alla miniklubbarna är ideella miniklubbar, det vill säga att ingen person ska tjäna pengar på att gå med i miniklubben.

 

🦁 Alla miniklubbar ska vara öppna för nya att delta i. En annan sak är att tänka på transparens, vilket ungefär betyder öppenhet. Att styrelsen är öppen med vad som är på gång inom miniklubben ger ökat förtroende hos medlemmarna och gör miniklubben roligare att vara med i.

 

🐮 Miniklubbarna är också demokratiska, vilket betyder att alla medlemmar har rätt att vara med och bestämma om miniklubben (vad som ska göras etc). Det sker på miniklubbens årsmöte som hålls en gång om året. Då tar ni upp just sådana frågor.

miniklubb

🐵 Under resten av året finns en styrelse, som medlemmarna har valt personer till och som ser till att det årsmötet bestämde blir utfört.

 

🦊 För att kunna ha en miniklubb krävs också att det finns en revisor. Den har till uppgift att kolla så att styrelsen följer stadgarna och årsmötets beslut, och att ekonomin hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Revisorn är inte med i styrelsen men har rätt att se alla underlag, t.ex. styrelseprotokoll och bokföring. En revisor kan inte vara släkt med någon i styrelsen. Har ni svårt att hitta en revisor kan Rädda Djuren-klubben hjälpa er med det.

 

🐯 Om miniklubben vill göra sådant som kostar pengar, så finns det bidrag att söka från Rädda Djuren-klubben. Det kan vara hyra av bord för att kunna delta på en marknad, köpa in material till pyssel för någon aktivitet osv.

miniklubbLäs mer om miniklubbarna här:

  1. Hjälp varandra att bli djurvänner

  2. Lära sig vad djur behöver för att må bra

  3. Peppa fler att ställa sig på djurens sida

Låter det här kul? Fyll i en intresseanmälan om att starta miniklubb så hjälper vi er!

🐔 Klicka här för att starta en miniklubb!

Pssst! Du får välja ett eget miniklubbkort med olika söta djur!

miniklubb

Åsa Björk

Åsa Björk

Ansvarig för Rädda Djuren-klubben
Dela: