Djurens Rätt
18 April 2016

Popaganda slopar köttet - blir vegofestival!

År 2012 gick festivalen Way Out West i Göteborg i bräschen och gick ut med att de skulle bli en vegetarisk festival. Nu meddelar den populära Stockholmsfestivalen Popaganda att även de slopar köttet!

"Popaganda har precis släppt årets första artister och skriver att de förutom ett fantastiskt program på scenerna vill vi fylla festivalen med andra fantastiska saker. En av dessa är maten. I flera år har vi arbetat med att renodla och förbättra vårt matutbud med visionen att ligga i framkant när det kommer till vilken mat som serveras. För oss är maten en extremt viktig del i själva festivalupplevelsen - och vi vet att vår förbättringspotential vad gäller vår klimatpåverkan i matförsäljningen är mycket stor. Därför har vi i år tagit ett stort och viktigt beslut:

Popaganda kommer från och med nu att vara en vegetarisk festival med stort veganskt utbud.

För oss är det en självklarhet. Att 2016 utesluta köttalternativ är inget storslaget, effektsökande eller sensationellt. Det är ett helt naturligt steg i vårt arbete att inte bara följa våra egna kärnvärden, utan att också dra vårt strå till stacken för att påverka våra besökares val under sitt festivalbesök, men förhoppningsvis också i deras fortsatta val i vardagen.

- För oss i Föreningen Popaganda tycker vi helt ärligt inte att det är en så stor grej. Med tanke på vilket högkvalitativt matutbud vi som vanligt kommer att leverera - och vilka miljömässiga steg vi tar, känns det helt enkelt helt självklart. I föreningen är vi redan typ 80% vegetarianer, så på sätt och vis är detta en bättre spegling än någonsin av vår hållning till vegetariskt matutbud, säger Simon Ahlgren, projektledare för Popaganda.

Popaganda vill vara bäst i klassen på att arbeta med hållbarhet i alla led - såväl klimatmässigt som socialt och detta är årets första steg i den riktningen. Håll utkik efter fler under året."

Dela: