Djurens Rätt
29 March 2016

Pris för idé som kan ersätta djurförsök

Priset delades ut av Danske Bank tidigare i vår på Universums gala på Berns i Stockholm.

Danske Bank skriver i ett pressmeddelande att de vill uppmuntra nya lösningar och idéer och utser därför varje år Årets Nytänkare – en person som brinner för innovation och som ser nya möjligheter där andra har kört fast.

Årets Nytänkare 2016 är Erik Gatenholm, en ung entreprenör inom life science som har utvecklat en effektiv metod för att 3D-printa mänsklig vävnad, en innovation som redan nu kan ersätta många djurförsök. Men Eriks vision är betydligt större än så.

- Det är hedrande och väldigt roligt att få priset Årets Nytänkare. Det inspirerar både mig och mitt team att fortsätta att utveckla hela life science-branschen genom att tänka nytt, vara disruptiv och våga utmana nuvarande standards. Vår vision är att i framtiden kunna printa mänskliga organ och rädda liv. Allting vi gör kretsar kring det, säger Erik Gatenholm.

Motiveringen lyder: ”Årets Nytänkare 2016 tänker inte bara nytt, utan har även omsatt sina idéer i praktiken. Med ett stort fokus på att förändra och bidra till ett bättre samhälle har han lyckats ta sin idé, att 3D-printa mänsklig vävnad, från ritbordet till verkligheten, och har idag kunder runtom i världen. Kombinationen av en innovativ och ytterst relevant produkt, ett tydligt affärstänk och en stark drivkraft har imponerat stort på oss. Detta är en person som vi är övertygande om att vi kommer att se mer av i framtiden, och vi är stolta över att utse honom till Årets Nytänkare 2016.”

Läs mer om företaget på www.cellink.eu/

Läs mer om djurförsök och hur Djurens Rätt arbetar för alternativa metoder.

Dela: