Djurens Rätt
29 August 2017

Rädda katterna räddar katter på Adelsö

Djurens Rätt har under flera år samarbetat med föreningen Rädda katterna, tidigare gällde det att hjälpa alla de hemlösa katter som lever i Nackareservatet och i Järva koloniområde utanför Stockholm. 46 hemlösa katter fångades in och gav möjligheten till ett fortsatt bra liv.

Sedan 2015 har fokus legat på den kattkoloni som lever på Adelsö i Ekerö kommun. Det året fångade Rädda katterna in 26 kattungar – och arbetet ger resultat. Sommaren 2016 kom inte ett enda larm in om hemlösa kattungar på Ekerö!

Arbetet bedrivs genom TNR-M-metoden – vilket står för Trap, Neuter, Return och Manage, eller fånga in, kastrera, återplacera och sköta om. Katter som kan omplaceras får hem, de som är för sjuka avlivas och de katter som är friska men förvildade, släpps tillbaka och ges daglig tillsyn och matning.

Den första katten på som togs om hand genom detta projekt var Ansgar, en sliten kattkille som vandrat runt och bråkat i området. Han var inte så skygg som många av de andra katterna så troligen hade han en gång haft ett hem.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: