Djurens Rätt
15 June 2017

Seminarium i Almedalen: Hur främjar vi växtbaserad mat?

Samtidigt som intresset för vego växer hos konsumenter finns många subventioner till animalieproduktion, som ger konkurrensnackdelar för växtbaserade alternativ till kött och mjölk. Vilka regler missgynnar företag som producerar vegoprodukter och hur kan det förändras? Hur kan politiken bli råvaruneutral, det vill säga så att den inte gynnar animaliska produkter framför växtbaserade? Hur kan vegoföretagen bidra till export, forskning och innovation?

De 25 första besökarna får en goodiebag.

Medverkande

Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör, Oatly

Fredrika Gullfot, grundare, Simris Alg

Lennart Bjurström, Heart of People and Process, Food for Progress

Magnus Oscarsson, riksdagsledamot, Kristdemokraterna

Per-Arne Håkansson, riksdagsledamot, Socialdemokraterna

Arrangörer

Djurens Rätt, Svensk Mat- och Miljöinformation och Vegonorm

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: