Djurens Rätt
10 January 2015

Slakteri får djurförbud

Företaget Knorrevången Slakt AB har en lång historia av anmälningar och domar för vanvård av de djur som slakteriet hanterat. Redan år 2002 resulterade en inspektion av Livsmedelsverket i 29 anmärkningar mot slakteriet rapporterar Sveriges Radio Kristianstad.

2011 skulle företaget upp i tingsrätten åtalade för djurplågeri men kom undan rättegång genom att byta ägare. Men bara ett år senare åtalades de igen, och dömdes, för djurplågeri. 2013 anmäldes de återigen efter att en sugga inte var tillräckligt bedövad vid slakt.

Nu har det gått så långt att företaget fått djurförbud av länsstyrelsen i Skåne. Orsaken till beslutet är bl.a. att grisar inte getts ordentlig bedövning i samband med slakt och flera andra brister i djurhållning.

Förbudet gäller klöv- och hovdjur och bedöms så allvarligt att det inte är tidsbegränsat. Vad som kommer att hända med slakteriet framgår inte av Sveriges Radio Kristianstad rapportering.

Uppdatering 18 januari: Enligt media och en egen annons i lantbrukstidningen ATL så byter Knorrevångens slakteri ledning och undgår därmed djurförbudet, som tilldöms personer och inte ett företag.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: