Djurens Rätt
26 January 2017

Snart dags för mässan Linköping Vego

Linköping Vego riktar sig till alla, oavsett om du redan är övertygad vegetarian/vegan eller bara är intresserad av att bredda din middagsrepertoar. På mässan får du tillfälle att prova på det snabbt växande utbudet av växtbaserade livsmedel och en lång rad andra produkter som framställs utan användning av djur.

Ett flertal tillverkare och leverantörer av livsmedel, kosttillskott och mycket annat som vi behöver och använder i vardagen kommer att finnas på plats. Gemensamt för allt som visas på mässan är att det kan framställas resurseffektivt utan behov av vare sig djur eller djurtester.

Spännande föreläsare kommer att berätta om vår relation till djur, den växtbaserade kostens egenskaper vad gäller hälsa och resurshushållning, och nya moderna material och råvaror helt oberoende av djur för framställningen. Landets främsta forskare inom biomedicin kommer att presentera senaste rönen inom utveckling av nya moderna metoder som utgår från människan istället för möss och råttor.

Linköping Vego arrangeras på Linköping Konsert & Kongress lördagen den 11 februari kl. 10-17. Läs mer om mässan på www.linkopingvego.se.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: