Djurens Rätt
14 June 2019

Sodexo blir nästa företag att ta mer ansvar för kycklingarna

- Sodexos beslut kommer påverka otroligt många djurindivider runt om i hela Europa och det är vi väldigt glada över, säger Nathalie Söderström ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

I Europa och Nordamerika har över 150 företag valt att bidra till att förbättra för de djur som är flest och som har det sämst, däribland IKEA, Nestlé, Pret A Manger, Bastard Burgers, Dr Oetker och Paradiset. Trots detta är branschorganisationen Svensk Fågel inte öppna för att diskutera dessa välfärdsförbättringar.

- Det är verkligen bekymmersamt att Svensk Fågel inte verkar villiga att förändra för kycklingarna. Vi har flertalet gånger försökt få till ett möte med dem men de tackar gång på gång nej så det är positivt att företagen visar vägen här, säger Linn Bleckert kampanjkoordinator på Djurens Rätt.

European Chicken Commitment innebär bland annat att kycklingarna ska ha mer utrymme, att snabbväxande hybrider inte ska användas, att berikning ges i form av exempelvis sittpinnar och att de får tillgång till en mer normal dygnsrytm med dagsljus och bättre belysning.

Några som ännu inte tagit ansvar för djuren är hotellkedjan Best Western som fortfarande inte tagit ställning för de hönor som hålls i burar - här kan du läsa mer och skriva under för hönorna.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: