Djurens Rätt
22 September 2014

Sommarsummering: 1 396 nya medlemmar från årets turné!

Djurens Rätts sommarturné har blivt ett givet inslag i sommar-Sverige. När vi gav oss ut på turné i början av maj i år så gjorde vi det för nionde året i rad. 

Vi satte upp ett mål i början av den här sommaren. Målet var att lyckas värva 1000 nya medlemmar till Djurens Rätt under turnéperioden. Varje ny medlem symboliserades av en pärla i en glasflaska. I slutet av juli var flaskan full, och vi bara fortsatte! Här kan du se årets tackfilm som vi tillägnar alla våra fatastiska volontärer samt våra nya medlemmar.

Sommaren i siffror

  • Vi slog "all time high" i medlemsvärvning och välkomnade hela 1396 nya medlemmar till Djurens Rätt!
  • Sommarturnén har engagerat omkring 150 volontärer, det är tack vare er vi kan ha en sommarturné.
  • Vi har gjort 77 turnéstopp och sammanlagt varit ute på turné i 139 dagar.
  • Över 3 500 personer deltog i vår undersökning kring vilket som är Sverige mest djurvänliga parti. Vem vann då? Läs vår intervju med det "vinnande" partiet här.
  • Vi har delat ut ca 28 000 olika foldrar, informationsblad recept och tidningar till alla de vi mött.
    Läs mer på www.djurensratt.se/sommarturne

Sommarens kampanj

Kampanjen DITT VAL – MITT LIV som vi drivit i sommar är den pälskampanj som Djurens Rätt har drivit i olika former sedan våren 2013. I våras lämnade vi över 30 000 namnunderskrifter mot minkfarmning till riksdagen och under sommaren 2014 har kampanjen fortsatt i nya former. Hundratals människor har gjort sin röst hörd för minkarna genom att maila sina lokala riksdagskandidater för att få dem att arbeta för en avveckling av pälsdjursindustrin.

Kampanjen i sin nuvarande form avslutades vid valet 2014. Nu är bollen hos våra politiker och det är i nuläget för tidigt att säga hur länge vi måste vänta innan vi kan få se en avveckling av minkfarmningen. Men även om kampanjen har avslutats så fortsätter Djurens Rätts arbete för en avveckling av pälsdjursindustrin. Det fortsätter tills alla burar är tomma!

Tusen tack för i sommar - Tillsammans gör vi skillnad!

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: