Djurens Rätt
25 September 2017

Sommarturnén gör skillnad för djuren!

Turnédagarna är många mellan månaderna juni och augusti och med fem turnécoacher, våra lokalorganisationer samt mer än 100 volontärer, har sommarturnén drivits framåt och gjort närmare 80 turnéstopp. Under sommaren träffar 100 000 människor en representant från Djurens Rätt, ute på gator och torg, på grillkvällar, på festivaler och marknader – i regn, blåst och solsken. I våra möten och samtal har vi spridit information om djurens situation och fört djurens talan.

Sommarturnén är förmodligen Sveriges största ideella informationssatsning och för många sker det första mötet med Djurens Rätt på ett av alla turnéstopp. Sommarturnén gör skillnad för djuren genom att påverka tusentals människor till att göra djurvänliga val i sin vardag. Vi har inspirerat till att äta veganskt, att välja produkter som inte är testade på djur och engagerat i samtal om djurrätt, och mycket mer. Det är med glädje som vi efter sommaren har blivit många fler röster för djuren och kan välkomna mer än 1300 nya medlemmar till organisationen. Det är genom att vara medlem i Djurens Rätt och göra djurvänliga val som vi förändrar framtiden för alla djur.

– Att vi har glädjen att välkomna 1336 nya medlemmar är ett stort steg för att förbättra för djuren. Det är medlemmarna som är Djurens Rätt, och det är tack vare dem vi kan arbeta vidare för att djur ska ses som kännande individer med rätt till sina liv, säger Iva Urbanek, som är ansvarig för sommarturnén på Djurens Rätt.

I sommar har 15000 personer låtit sig tatueras med årets gnuggis. Den föreställer en gris med texten ”Ingen semester i skinkfabriken”, och är en del av sommarens stora kampanj. Sommarens kampanj för grisarna har varit en del i en större griskampanj som vi gör tillsammans med Eurogroup for Animals. Målsättningen är att skapa en stark opinion för grisars rättigheter. Med pålästa och engagerade volontärer och turnécoacher har vi informerat tusentals människor om att framtiden för alla grisar måste förändras och vilka steg som bör tas. Efter denna sommarturné har vi samlat in 8000 namnunderskrifter som kommer lämnas in till regeringen samt till Eurogroup for Animals.

Vill du också stödja vårt arbete? Klicka här ! Mer information om turnén och kampanjen hittar du på Sommarturnéns sida .

Varmt välkommen önskar vi även dig som är ny medlem i Djurens Rätt, ditt medlemskap gör skillnad. Här kan du läsa om dina medlemsrabatter och här kan du hitta mer information om att bli aktiv inom Djurens Rätt.

Bilder

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: