Djurens Rätt
24 November 2016

Svenska resebyråer och delfinarier

På sin hemsida skriver exempelvis Expedia om nöjesparken Loro Parque på Teneriffa ”Slå dig ner på den spektakulära Orca Ocean och titta på när späckhuggare visar upp sin styrka och smidighet. Det är omöjligt att inte flina när jublande, akrobatiska delfiner och sjölejon visar upp tyngdkraftstrotsande rörelser”. Ric O’Barry, den tidigare delfintränaren som nu istället gått över till att kämpa för deras frihet, kallar istället föreställningen för det mest tragiska som han har sett.

Skriv under vårt upprop om att välja bort resebyråer tills att de väljer bort delfinarier

Det är bevisat att havslevande däggdjur som valar, tumlare och delfiner uppvisar en hög grad av självmedvetenhet och intelligens. Begränsade utrymmen och otillräcklig stimulans på delfinarier leder till stress och stereotypa beteenden som att exempelvis slå huvudet mot, eller bita i, poolväggen.

Många resebyråer har redan sagt nej till elefantridning av etiska skäl. Nu är det dags att också säga nej till delfinarier för vad de utsätter djuren för. Djurens Rätt har därför inlett en kartläggning över hur svenska resebyråer ser på delfinarier.

Här hittar du vår kartläggning av svenska resebyråers inställning till delfinarier

Kontakta gärna resebyråerna och uppmana dem att svara på vår fråga om de inte svarat, eller att säga nej till delfinarier om de säljer biljetter!

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: