Djurens Rätt
10 January 2014

Sveriges första helt vegetariska mattidning

Bakom Matmagasinet VEGO står chefredaktör Mattias Kristiansson, som känns igen från TV4:s Nyhetsmorgon och prisbelönta bloggen Vegoriket.

- Det känns fantastiskt att en gång för alla få krossa alla fördomar om vegansk mat med en tidning som är ren inspiration och ser fantastisk ut, utan att kompromissa med sina värderingar. Vegetariskt och veganskt är en av de största mattrenderna just nu och vi är stolta över att vara först ut med en sån här satsning. Vego är här för att stanna!, säger chefredaktör Mattias Kristiansson.

Bland medarbetarna finns Agnes Grefberg Braunerhielm (Rodeo, DN), Björn Gadd (Mat i Munnen, Vegankrubb) och Jonas Paulsson (Köttfri Måndag). Djurens Rätt är glada över att få vara med på ett hörn i och med att tidningen har vår märkning 100% VEGANSKT på omslaget, vilket är en garanti för att innehållet är helt fritt från djurprodukter.

Första numret bjuder på 65 inspirerande och helt veganska recept, bland annat ur kokboken Grön Magi och från bloggen Våra Oköttsliga Lustar som belönades med Stora Matbloggspriset 2013. Dessutom husmanskost i vegotappning, vinterns godaste soppor och grytor, glutenfri bakning och en veckomeny från Gröna Kassen, bland mycket annat.

Utöver recepten innehåller nummer ett av VEGO en stor intervju med artisten Jenny Wilson, som är aktuell med sjufaldigt Grammisnominerade The Future, en krönika av Köttfri Måndags Jonas Paulsson, Sveriges mest omfattande veganska korvtest, krogrecension och en uppgörelse med LCHF-rörelsens potatishat.

VEGO är en prenumerationsbaserad tidning och kan beställas till premiärpris, 3 nummer för 99kr, på www.matmagasinetvego.se. VEGO utkommer med 6 nummer per år. Första numret är ute 23 januari.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: