Djurens Rätt
01 February 2019

Sveriges största sushikedja fasar ut buräggen

– Kan man skapa en bättre tillvaro för djuren så ska man, därför kommer vi att fasa ut buräggen hos oss till första april i år. Håll utkik på vår hemsida i slutet av mars för mer information om vårt ställningstagande i den här viktiga frågan, säger Danny Barsoum som är Chief Brand Officer på Sushi Yama om beslutet.

– Det är positivt att Sushi Yama som den första svenska sushikedjan meddelar att de vill fasa ut buräggen, vi ser fram emot när det implementeras i april, säger Sara Aall Campbell som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt.

Sedan Djurens Rätt inledde arbetet med buräggsfrågan år 2008 så spenderade 40 % av hönorna i Sverige sina liv i burar. Idag ligger siffran på rekordlåga 10,9 % vilket betyder att det för första gången i modern tid är mindre än 1 miljon hönor som lever på ett gallergolv med en yta mindre än en iPad.

– Positiva siffror men den behöver komma ner på 0 %, säger Sara Aall Campbell. 

Djurens Rätt informerar löpande företag om vilka förhållanden som djuren i livsmedelsindustrin lever under och vad vilka beslut företag kan fatta som bidrar till en mer djurvänlig värld.

Nathalie Söderström

Nathalie Söderström

Ansvarig för företagsrelationer
Dela: