Djurens Rätt
27 September 2017

Träffa Rädda Djuren-klubben på bokmässan i Göteborg!

Djurens Rätts barnklubb Rädda Djuren-klubben är betydligt yngre än organisationen i stort. Medan Djurens Rätt fyller 135 år i år så fyller Rädda Djuren-klubben 5 år. Men det har varit framgångsrika år! Klubben har över 2500 medlemmar och har på bara ett par år fördubblat sitt medlemsantal.

– Lek och empati är viktiga redskap för att bredda engagemanget för djuren, men empati är också något som behöver tränas och stimuleras. Rädda Djuren-klubbens mål är att lära barn om djur och ge dem ett djuretiskt förhållningssätt, säger Sofie Alvén, ansvarig för Rädda Djuren-klubben.

Rädda Djuren-klubbens material hjälper barn att utveckla sin medkänsla för alla levande varelser. Alla klubbmedlemmar får Rädda Djuren-klubbens egen tidning, Rädda Djuren Klubbnytt. Där får barnen lära sig om roliga, spännande och smarta djur. Visste du till exempel att en hackspett kan picka i ett träd 20 gånger per sekund? Eller att sköldpaddor kan andas genom rumpan?

Genom att blanda kunskap med lek och nyfikenhet lär Rädda Djuren-klubben sina medlemmar om djur, deras behov och egenskaper. I klubbtidningen får barnen också goda djurvänliga recept och kluriga pyssel. Dessutom så får en läsa om ”Djurens Hjälte”, något som alla barn kan bli. Djurens hjälte är någon som har gjort en insats för djuren på sitt eget sätt. 

– En av alla Djurens Hjältar som vi har träffat genom åren är Clara, som faktiskt kom och besökte oss här på bokmässan för några år sedan. Clara hade under lång tid sparat en del av sin månadspeng och dessutom sålt majblommor för att samla ihop pengar som hon gav till oss på Djurens Rätt. Clara gav 728 kr till Djurens Rätt och sa att djuren behövde pengarna bättre än hon. Om de unga som jag träffar ska styra världen i framtiden så finns det ett stort hopp om ett mer djurvänligt samhälle, säger Sofie Alvén.

Bibliotek, skolor med flera kan prenumerera på Rädda Djuren Klubbnytt helt gratis och under 2016 distribuerades Rädda Djuren Klubbnytt till över 1 000 institutioner som fritidsgårdar, sjukhus, veterinärmottagningar och barnmottagningar. I slutet av 2016 hade tidningen 613 prenumeranter däribland många bibliotek, skolor och andra barnverksamheter.

I Rädda Djuren-klubbens monter på bokmässan kan du bli medlem, få ett provexemplar av tidningen, träffa någon av klubbens maskotar eller vara med och tävla om en bok.

Mer info om Djurens Rätt på bokmässan hittar du här!

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: