Djurens Rätt
29 October 2016

Träningsfokus på Vegovision

Mässan Vegovision arrangeras helgen 5-6 november för första gången i Stockholm. Under mässan kommer du kunna lyssna på intressanta föredrag och givande intervjuer. Du kommer få provsmaka massor av mat och köpa med dig produkter hem. Läs mer om mässan på www.vegovision.se.

Årets mässa har en mängd programpunkter för dig som är intresserad av träning, styrka och vegomat. Något av allt som erbjuds hittar du här:

Lördag i Riddarsalen

13.00-14.50 Lars Frölander – OS-medaljör i simning

Lars Frölander är en av Sveriges främsta simmare genom tiderna. Han blev både friskare och tog världsrekord efter att ha gått över till vegankost. Under stora delar av sin karriär hade Lars enorma hälsoproblem och drogs med många förkylningar och sjukdagar. När han lade om sin livsstil uppnådde han en revolutionerande förändring som gynnade både hälsan och prestationerna. Lars berättar om sin resa till veganismen och OS-guldet!

Missa inte Meet & Greet med Lars efter föredraget. Ta chansen att komma fram och ta en bild med Lars eller kanske få en autograf!

Lördag i Mässhallen

11.30-12.30 Träna som vegan

Vad har en långdistanslöpare, en PT och en bodybuilder gemensamt? Att de alla tränar med framgång på en vegansk kost såklart!

Björn Peiper är ordförande för Vegan Fitness Team som är ett tävlingsteam för veganer inom bodybuilding och fitness. Teamet skapades 2016 för att visa att det inte är några problem att bygga stora muskler på vegansk kost. Kött och andra djurprodukter är för många inom kroppsbyggningen nödvändiga ingredienser i kostschemat och de vill visa att det finns både djur- och miljövänligare alternativ. Att vara vegan inte är något hinder för att tävla inom kroppsbyggning.

Marie Idsund Larsson är långdistanslöparen som har varit vegan sedan barnsben. Hon springer några dagar i veckan till jobbet som ligger nästan 2 mil hemifrån. Marie är den glada motionären som gillar en utmaning som den gången så hon sprang 300 mil en sommar.

Våren 2014 stod Amanda Bengtsson framför spegeln och undrade hur den en gång så aktiva tjejen kunnat bli en soffpotatis på heltid. Där och då bestämde hon sig, att en gång för alla, återfinna glädjen i en aktiv vardag – och soffpotatisen var historia! Hon gick ner 10 kg och lärde sig balansen mellan mat, motion och vila. Amanda är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och hälsocoach och svarar gärna på dina frågor om kost och träning.

14.00-14.30 Styrkelyftaren och doktoranden Fia Kamlund

Fia Kamlund doktorand i biologi vid Lunds Universitet och klassisk styrkelyftare. På dagarna arbetar hon med cellbaserade alternativ inom bröstcancerforskning och på kvällarna lyfter hon tunga vikter. Hennes bästa tävlingsresultat i klassiskt styrkelyft är 137,5 kg knäböj, 67,5 kg bänkpress och 162,5 kg marklyft. 2016 debuterade hon på högsta nationella nivå – SM. Hon tränar 10-15 timmar i veckan på enbart vegansk kost.

16.00-16.30 Patrik Baboumian – En av världens starkaste

Patrik Baboumian anses vara Tysklands starkaste man – i augusti 2011 vann han den tyska tävlingen ”Strongman” där man flyttar saker som trädstammar, tvättmaskiner, stenkulor, lastbilar och flygplan. För att vinna denna tävling behöver man en hel del kraft och denna får Patrik Baboumian från annat än kött. Tysklands starkaste man är nämligen vegan. Baboumian har också ett antal världsrekord.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: