Djurens Rätt
09 May 2018

Travellink väljer bort delfinarier

Delfinarier, med delfinshower och möjligheten att simma med delfiner, är ett område inom turistnäringen som blir allt mer ifrågasatt. Flera resebyråer har redan tagit djurvänliga steg, som att säga nej till att marknadsföra och/eller sälja biljetter till elefantridning, och att också säga nej till djurplågeriet på delfinarier är ett logiskt nästa steg.

Djurens Rätt har varit i kontakt med flera svenska resebyråer för att få svar på hur de ställer sig till delfinarier, och glädjande nog tar allt fler ställning för delfinerna. Det senaste av dem är Travellink.

Travellink, en förmedlare av flyg och hotellresor, har i sitt ställningstagande beslutat att inte marknadsföra resor som uppmuntrar eller merförsäljer aktiviteter gällande delfiner, och samma beslut finns också gällande elefantridning:

”Självklart vill Travellink verka för etiska val och inte stödja verksamheter där djur far illa.”

Hela listan på resebyråer finner du här

Djurens Rätts upprop där det går att protestera mot att resebyråer säljer biljetter till delfinarier har i dagsläget fått närmare 18 000 personer att ta ställning för delfinerna och vi hoppas att ännu fler resebyråer kommer att ta ställning mot att djur används som underhållning.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: