Djurens Rätt
djurensratt-se/om/styrelsen/Webb_trio
21 September 2023

Trion som ska stoppa djurfabrikerna

Möt de tre kvinnorna i riksstyrelsen som tagit upp kampen mot djurfabrikerna.

Riksordförande Camilla Bergvall ser djurfabrikerna klart när hon tar på sig historieglasögonen. Hon är övertygad om att djurfabrikerna snart är ett minne blott om djurvänner vågar satsa högt.

—  Målet att montera ner djurfabrikerna är ambitiöst, men vi måste vara modiga. Vi har styrkan i att de flesta människor bryr sig om djur och vill att de ska ha det bra, och att vi de senaste två decennierna har byggt en stark organisation. 

Om du säger ”djurförsök” måste Sofia Kamlund bita sig i tungan för att inte hålla ett brandtal. För att demontera djurfabrikerna tror hon på proffsighet, uthållighet och att fira framgångarna.

—  Låt oss fira de små vinsterna också, så vi orkar gå vidare och ta nästa fajt.

Andra vice ordförande Tina Hogevik gillar att höja blicken och drömma årtionden i förväg. För att besanna drömmen om djurfabrikernas demontering vill hon att djurvännerna riktar släggan mot strukturerna. 

— Det är naturligt för oss att prata om vad som är fel i dagsläget, men det är så himla viktigt att vi också målar upp framtiden vi vill ha.

Detta är ett utdrag ur en intervju med Camilla Bergvall, Sofia Kamlund och Tina Hogevik. Läs hela intervjun i nr. 3/2023 av Tidningen Djurens Rätt.

Bildtext: Sofia Kamlund (längst till vänster), Camilla Bergvall (i mitten) och Tina Hogevik (längst till höger).

Foto: Lisa Wikstrand, Jacob Grange och Martin Stenmark

Tidningen Djurens Rätt

Vill du också ha tidningen?

Tidningen Djurens Rätt är Nordens största tidning om djurrätt och djurskydd. Bli medlem du också och få hem vår medlemstidning!

Bli medlem
Josefin Strang

Josefin Strang

Chefredaktör, Tidningen Djurens Rätt
Dela: