Djurens Rätt
12 October 2016

TripAdvisor blir djurvänligare - slutar med elefantridning

Dagens beslut från TripAdvisor är resultatet av en kampanj från den globala djurskyddsorganisationen World Animal Protection och innebär att företaget tar ett stort steg mot en djurvänligare turism.

Beslutet innebär att företaget inte längre kommer sälja biljetter till företeelser där människor kommer i kontakt med tillfångatagna vilda djur eller utrotningshotade arter. Exempel på sådant som det inte längre kommer gå att köpa biljetter till är elefantridningar, att klappa tigrar eller simma med delfiner.

Förhoppningsvis kommer beslutet inspirera fler företag i resebranschen till att ta liknande steg, och förstås i förlängningen att dessa företeelser upphör.

TripAdvisor kommer också att lansera en portal som innehåller information om vad djur utsätts för i olika sammanhang och kommer länka dit från sin sajt när djur förekommer - för beslutet innebär inte ett totalt stopp för djurattraktioner. Undantaget från dagens beslut är t.ex. aktiviteter som innefattar domesticerade djur och akvarier.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: