Djurens Rätt
03 June 2021

Upp till bevis - omröstning om End the Cage Age i EU-parlamentet

Under kommande vecka förväntas EU-parlamentet debattera och rösta om End the Cage Age. Hittills har medborgarinitiativet fått stöd från jordbruksutskottet (AGRI) i EU vilket bådar gott inför den kommande omröstningen i parlamentet. Representanter från den konservativa och nationalistiska gruppen i utskottet röstade däremot nej till förslaget.

Djurens Rätt skickade en fråga till de svenska parlamentarikerna om hur de ställer sig till End the Cage Age. Miljöpartiets och Centerpartiets samtliga parlamentariker har meddelat att de stödjer medborgarinitiativet medan övriga partier valt att inte besvara frågan. Även Socialdemokraterna har nu meddelat att de stöttar initiativet och skriver i ett uttalande bland annat att "Vi måste få ett slut på den här typen av djurhållning och därför krävs ett väsentligt starkare djurskydd i EU".  

Om End the Cage Age blev verklighet så skulle livet förändras till det bättre för miljontals djur inom lantbruket i EU. Det finns inga möjligheter att leva ett bra liv i en bur. Därför vädjar vi nu till samtliga parlamentariker att ta ställning för ett stärk djurskydd i hela EU. 

Djurens Rätt vädjar nu i ett öppet brev till samtliga svenska parlamentariker att ställa sig bakom End the Cage Age. Läs brevet här.

Anna-Clara Acevedo

Anna-Clara Acevedo

Politiskt sakkunnig
Dela: