Djurens Rätt
09 January 2016

UPPDATERING: De 13 000 djuren kvar på Ocean Outback

Den 4 januari skrev vi om fartyget MV Ocean Outback som skulle transportera 7 400 får och 5 600 nötboskap från Australien till Israel för slakt - några av de miljoner djur som varje år transporteras från Australien för slakt i andra länder. På grund av tekniska problem med fartyget fick det stället återvända till Australien och det har legat i hamn i Fremantle sedan dess.

Vad som har hänt sedan senast är att skeppet fortfarande inte har reparerats och att djuren fortfarande är kvar ombord - det har nu gått 12 dagar sedan de lastades på ombord.Enligt uppgifter har minst 12 får och 2 kor dött på skeppet.

Efter protester från israeliska djurorganisationer beslutade Israels jordbruksminister att dra tillbaka tillståndet för denna transport, så det står nu klart att djuren inte kommer att transporteras till Israel. Enligt uppgifter från företaget som äger fartyget kommer en del av dem istället att transporteras till länder i Asien och andra att slaktas i Australien.

Imorgon arrangeras en protest i Fremantle, den stad där skeppet ligger, mot villkoren för djuren ombord.

Gör skillnad!

Orsaken till denna - och alla djurtransporter - är vår köttkonsumtion. Bidra till förändring genom att välja bort djurplågeri och att istället välja vego! Beställ Djurens Rätts inspirationsmagasin Välj vego! och ta steget mot ett av ditt livs viktigaste val på www.djurensratt.se/valj-vego eller genom att messa ordet VEGO till 72 120.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: