Djurens Rätt
26 January 2015

Uppfödare av försöksdjur i Italien dömda för djurplågeri

I april 2012 tog sig djurrättsaktivister i Italien in på anläggningen Green Hill och tog med sig 30 beaglehundar ut därifrån. Green Hill födde upp djur till djurförsök och hade under lång tid varit föremål för en kampanj som vill stoppa uppfödningen.

Och bara några månader efter djurrättsaktivisternas aktion, som blev uppmärksammad i media runt om i världen, ingrep också myndigheterna och beslagtog de resterande hundar som fanns där efter misstanke om vanvård och misskötsel.

Sedan dess har en utredning pågått mot ägarna av Green Hill, och i slutet av förra veckan kom så domen. Och i en dom som hyllats av djurrättsorganisationer i Italien så döms två av de ansvariga för anläggningen till fängelsestraff för djurplågeri. Detta innebär också att de totalt 3 000 hundar som tagits där ifrån nu definitivt får stanna hos sina nya familjer!

Gianluca Felicetti frå n den italienska organisationen LAV kallar i ett uttalande domslutet för ett erkännande för alla de som engagerat sig för hundarnas öde under alla år.

Mer information (på italienska) finns på www.lav.it/news/green-hill-condannato-dal-tribunale-di-brescia-sentenza-....

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: