Djurens Rätt
08 April 2019

Upplevelser i fokus när Vegovision intog Eriksbergshallen i Göteborg

Ett sextiotal utställare hade dukat upp till vegofest i Eriksbergshallen i lördags. Det bjöds på smakprover på nya vegoprodukter och olika vegokändisar lagade mat hela dagen lång i det öppna köket.

– Vi är superglada över att ha kunnat bjuda våra gäster på ett så brett program. För att möta upp det stora intresset från i fjol så hade vi också utökat ytan med 550 kvadrat, tagit in fler mataktörer och öppnat upp fler entréer, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

Veganskt är inte bara mat, det finns idag även en stor efterfrågan på allt från djurvänlig kosmetika till veganskt tatueringsbläck. Mässan besöktes även av dansgruppen Laces Creations, ett danskompani från Göteborg som har funnits i 10 år.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla utställare och programgäster som bjudit besökarna på massor av vegoinspiration, nya produkter och tankar. Och såklart alla proffsiga volontärer, utan er skulle mässan inte vara möjlig. Jag hoppas få träffa många av er även i Malmö om en månad, säger Sakil Hossain.

Vegovision arrangerades för första gången 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2019 arrangeras mässan i Göteborg, i Malmö den 4 maj på Slagthuset och i Stockholm den 2-3 november på Münchenbryggeriet.

Här hittar du fler bilder från helgens mässa

Vill du vara volontär på Vegovision i Malmö? Ansök här

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: