Djurens Rätt
23 September 2014

Varför älskar vi hundar, äter grisar och klär oss i kor? Melanie Joy kommer till Sverige och ger svar

Den amerikanska författaren Melanie Joy, tillika professor i sociologi och psykologi vid University of Massachusetts, är Sverigeaktuell med den svenska översättningen till boken "Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor". Boken kom ut på engelska 2011 och introducerar begreppet "karnism" – en ideologi som gör att vi äter och klär oss i vissa djur, men älskar och klappar andra. I sin bok undersöker Melanie Joy mekanismerna bakom karnism, och vad vi kan göra för att ta steg mot en ökad medvetenhet om djurs rättigheter.

Melanie Joys Sverigeturné inleds under Djurens Rätts deltagande på mässan Bok&Bibliotek i Göteborg, där hon finns på plats i Djurens Rätts monter A03:62 under söndagen den 28 november, kl. 12-14.

Därefter åker hon på en föreläsningsturné i Göteborg, Stockholm och Malmö. Samtliga föreläsningar är öppna för allmänheten.

28 september - Göteborg 
Kl. 15, Humanisten (Renströmsgatan 6)

30 september - Stockholm 
Kl. 18, Kägelbanan, Södra teatern (inträde 50 kr)

2 oktober - Malmö 
Kl. 18.30, Garaget (Lönngatan 30)

Under bokmässan och under samtliga föreläsningar finns boken "Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor" till försäljning. För intervjuer bokas tid genom Liv Linder: liv.linder@djurensratt.se eller 0737-633 704.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: