Djurens Rätt
13 February 2023

“Världens bästa djurskydd” prisas på filmfestivaler både i Sverige och i Europa

Under helgen utsågs Djurens Rätts 3D-animerade film “Världens bästa djurskydd” till Bästa reklamfilm på Västerås Filmfestival och Best Animation på Brussels Independent Film Festival.

“Världens bästa djurskydd” handlar om tre turbokycklingar i olika delar av det korta livet i en djurfabrik. Med sitt unika grepp har filmen skapat stort engagemang i sociala medier och bland biobesökare. Kycklingarna spelas av Dragomir Mrsic, Sanna Sundqvist och Mattias Fransson.

Västerås Filmfestival utser årets bästa svenska filmer genom en omröstning där allmänheten på internet kan rösta på sina favoritfilmer. I kategorin Bästa reklamfilm var det Djurens Rätt som kammade hem priset. 

Brussels Independent Film Festival är en årlig internationell filmfestival som i år valde ut “Världens bästa djurskydd” som en av åtta nominerade filmer i Atomium Awards. Filmen visades i helgen under prisutdelningen i Bryssel och belönades med ett förstapris i kategorin Best Animation.

– Vi är väldigt glada och hedrade över att vår film fått ytterligare två utmärkelser, det visar att vi med filmen har lyckats nå ut och beröra, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Filmen, som är producerad av produktionsbolaget Naive, är till stor del finansierad av Djurens Rätts medlemmar och följare genom en crowdfunding-kampanj som pågick under hösten 2021. Filmen har tidigare vunnit utmärkelser för Bästa animation på Roygalan, Månadens film i Resumé och ett flertal filmfestivaler.

Se filmen “Världens bästa djurskydd” här.

Emma Bäckström

Emma Bäckström

Kampanjkoordinator
Dela: