Djurens Rätt
28 November 2017

Världsledande VF Corporation ansluter sig till pälsfria listan

VF Corporations lanserade sin första djurskyddspolicy tidigare i år och meddelade då att inget av företagets varumärkena inte längre ska använda päls, angora eller exotiskt läder. Och idag meddelar företaget att de inleder ett samarbete med Fur Free Alliance genom att ansluta sig till pälsfria listan.

Free Alliance är en internationell koalition bestående av mer 40 djurorganisationer, där Djurens Rätt är den svenska organisationen. Genom att ansluta sig till pälsfria listan förstärker VF Corporation sitt engagemang för att skapa pälsfria produkter.

– Genom att ansluta oss till pälssfria listan visar VF Corporations och våra varumärken återigen att vi tar djurskyddsfrågor på allvar. Hållbarhet och respekt för naturen är grundläggande värden för VF och alla våra märken och vi kommer att fortsätta att samarbeta med respekterade djurrättsorganisationer och likasinnade företag för att främja utvecklingen av hållbara kommersiella ersättningar till djurmaterial där det är möjligt, säger Letitia Webster, vice VD för globalt företagsansvar på VF Corporations.

– Vi är glada att välkomna VF Corporation som partner till Fur Free Retailer-programmet. Inom pälsdjursindustrin utsätts djuren för en grym behandling och lever sina liv i små burar. Med hjälp av företag som tänker framåt och är innovativa, som VF Corporation, förändras detta snabbt och gör pälsfri till den nya normen i modebranschen, säger Joh Vinding, ordförande för Fur Free Alliance.

Hitta fler pälsfria företag i appen Djurvänligt, på www.djurensratt.se/palsfri-handel eller www.furfreeretailer.com.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: