Djurens Rätt

Växtbaserad export och innovation – nästa stora svenska succé?

Seminarium under Almedalsveckan

Inom dagligvaruhandeln är vegetariskt den produktgrupp som växer snabbast. Samtidigt som intresset för vego växer hos konsumenter finns många subventioner till animalieproduktion som ger konkurrensnackdelar för växtbaserade alternativ till kött och mjölk. Nya svenska företag producerar växtbaserade livsmedel med svensk teknik och svenska råvaror för såväl den svenska marknaden som exportmarknaden. I livsmedelsstrategin är satsningar på innovation och export centrala delar. Kan vego bli nästa svenska exportsuccé och vad krävs?

Medverkande

Håkan Svenneling, riksdagsledamot, Vänsterpartiet

Kristina Yngwe, riksdagsledamot, Centerpartiet

Lennart Bjurström, Växtbaserat Sverige

Maria Dirke, hållbarhetsexpert och agronom, LRF

Arrangeras tillsammans med Svensk Mat- och Miljöinformation

Länk till Almedalsveckans program

Dela: