Djurens Rätt
02 April 2019

Veganska trender på Vegovision i Göteborg

Årets stora nyhet på mässan är den uppdaterade Öppet Kök-scenen. Under hela lördagen kommer du kunna se riktigt duktiga kockar som visar hur gott och enkelt det är att laga veganskt. Chefredaktören Mattias Kristiansson från mattidningen VEGO modererar på scen och välkomnar gästkockar som Gustav ”Jävligt Gott” Johansson och bakdrottningen Karolina Tegelaar. Programmet innehåller allt från ”Så frälser vi köttälskarna med jävligt god vegomat” till "Olika sätt att baka med aquafaba”.

Förutom mat och inspiration innehåller programmet en rad föreläsningar om olika ämnen inom vego. Klockan 12.00 på stora scenen kan besökare själva ställa sina frågor om näringslära till nutritionisten Åsa Strindlund.

– Ett tips är att spana in programmet i förväg så att du inte missar någon favorit. Våra programpunkter täcker in många olika områden som mat, träning, djurvänlig kosmetika, föräldraskap och näringslära, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

Vegovision handlar om att erbjuda inspiration som leder till flera djurvänliga val och mässan besöktes förra året av 10 000 personer i Göteborg, Umeå och Stockholm. Under 2019 arrangeras mässan i Göteborg, den 6 april i Eriksbergshallen, i Malmö, den 4 maj på Slagthuset och i Stockholm, den 2-3 november på Münchenbryggeriet.

I Göteborg har lokalerna och utbudet utökats för att möta upp fjolårets stora intresse.

– Förra året blev en stor publiksuccé! För att återupprepa succén men göra det ännu bättre för våra besökare har vi i år utökat både utrymmet, maten och antalet entréer. Vi vill att alla ska hinna ta del av vad Vegovision har att erbjuda, säger Sakil Hossain.

Vegovision Göteborg

Tid
Lördag 6 april kl. 10.00-18.00

Plats
Eriksbergshallen
Maskingatan 11, Göteborg

Inträde
Köps på plats för 120 kr - barn upp till och med 13 år och pensionärer går in gratis. Medlemmar i Djurens Rätt går in gratis och du kan givetvis bli medlem på plats på mässan.

Vegovision arrangerades för första gången 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2019 arrangeras mässan; i Göteborg den 6 april i Eriksbergshallen, i Malmö den 4 maj på Slagthuset och i Stockholm den 2-3 november på Münchenbryggeriet.

Utställarkarta

Linn Bleckert

Linn Bleckert

Kampanjansvarig
Dela: