Djurens Rätt
23 November 2020

Veganuari 2021 - anmälan är öppen

Det var 2014 som organisationen Veganuary startade i Storbritannien med syftet att utmana folk att prova att äta veganskt under 31 dagar i januari. Nu sju år senare har över 1 miljon människor världen över anmält sig till utmaningen.

– Veganuary är världens största vegankampanj som inspirerar folk att äta veganskt under januari och resten av året! Djurens Rätt arrangerar den svenska varianten och vi ser ett större intresse för varje år som går, säger Sarah Mansouri, ansvarig för Välj Vego på Djurens Rätt.

Kärnan i kampanjen är den 31 dagar långa veganutmaningen. Den som anmäler sig på veganuari.se får dagligen mail med praktisk information och råd som de behöver för övergången till vegankost. 

– Du får recept, kostplaner, näringslära och mycket mer. Allt är förstås helt gratis! säger Sarah Mansouri.

Ambassadörer

  • Johanna "Dotter" Jansson, artist
  • Gustav "Jävligt Gott" Johansson, Sveriges största vegobloggare
  • Linda Byström, träningsprofil

Ambassadörerna är redan erfarna veganer och kommer hjälpa till att coacha och inspirera de som deltar i Veganuari 2021. På den internationella arenan så är även Paul McCartney, Joaquin Phoenix med flera ambassadörer för kampanjen.

– Jag är vegan av djurrättsliga skäl och i januari hoppas jag på att få inspirera dig som vill testa på att välja veganskt i en månad genom att visa hur enkelt det är att vara vegan, säger Dotter, artist och Veganuari-ambassadör.

Sarah Mansouri

Sarah Mansouri

Ansvarig Välj Vego
Dela: