Djurens Rätt
12 May 2017

VF Corporation slopar päls, angoraull och exotisk läder

Samtidigt har bolaget antagit en policy som förbjuder användning av dun från fåglar som plockats levande och ull från får som har utsatts för mulesing.

Även om en kan tycka att all användning av animaliskt material är passé så är det med stor glädje vi ser att allt fler stora namn slopar pälsen och börjar titta närmare även på andra animaliska material. VF lanserade också under 2015 ett material som kallas för THERMO-FIBRE, som alternativ till dun. Materialet är inte bara lättare utan också minst lika isolerande som dun.

Samtidigt som vi fortsätter att främja utvecklingen av livskraftiga kommersiella alternativ till animaliska material kommer denna policy att bidra till att de material vi använder idag är anskaffade från källor som prioriterar djurens välfärd och ansvarstagande leverantörer, säger Letitia Webster från VF Corporation.

Att konsumenter vill ha djurvänliga alternativ är ingen nyhet, inte minst när även Melania Trump som tidigare har varit en pälsälskare, nu officiellt väljer att slopa pälsen. Tidigare presidentfruar som Michelle Obama, Laura Bush, och Hillary Clinton har tagit ställning mot päls. Något som de svenska politikerna och kungafamiljen borde ta efter.

Med producenter som VF som inte bara slopar pälsen utan även andra animaliska material kan vi hoppas på att framtiden är ljusare för de miljontals djur som varje år blir jackor, skor och mössor.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: