Djurens Rätt
04 December 2016

Vi fortsätter påminna regeringen: glöm inte bort de vilda djuren på cirkus!

Tidigare i år lämnade Djurens Rätt över ett upprop med mer än 155 000 namnunderskrifter för ett förbud mot vilda djur på cirkus i Sverige. Förhoppningen var att ett sådant förbud skulle finnas med i den nya djurskyddslagen, men då den återigen skjutits på framtiden uppmanar Djurens Rätt, tillsammans med den internationella djurrättsorganisationen PETA, regeringen att bryta loss förslaget om ett förbud mot vilda djur på cirkus och snarast införa ett förbud.

Under lördagen fanns Djurens Rätt och PETA åter på plats utanför riksdagen för att uppmana de ansvariga i regeringen att inte glömma bort de vilda djuren på cirkus!

– Regering och riksdag måste ta sitt ansvar, lyssna på opinionen och på de svenska och internationella experter som alla uppmanar till att elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus. I veckan revs Hudiksvalls beslut om att stoppa djurcirkusar på kommunal mark upp, vilket visar att kommunerna är oförmögna att följa medborgarnas önskan i denna fråga, det är upp till regeringen att agera. Djuren på cirkus kan inte vänta, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

– Över hela världen tar länder steg för att stoppa frihetsberövandet och misshandeln av vilda djur på cirkus. PETA och Djurens Rätt kommer att fortsätta trycka på den svenska regeringen för att förbjuda dessa förlegade spektakel - för djurens skull måste showen få ett slut, säger Harriet Barclay, European Outreach Liaison på PETA.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: